MALZEMELER:
  -10 bardak et suyu
  -2 soğan
  -1 kahve fincanı pirinç
  -1,5 çorba kaşığı un
  -1,5 çorba kaşığı yağ
  -1 patates
  -1 havuç
  -6- 7 dal kereviz
  -6- 7 kök ıspanak
  -6- 7 dal maydanoz
 
  -1 bardak süt
  -1 yumurta sarısı
  -Tuz
  YAPILIŞI:
  1- Sebzeler yıkanır; havuç, patates rendelenir; kereviz,
ıspanak, maydanoz doğranır.
  2- Rendelenmiş soğanla yağ tencerede pembe olarak kavrulur. Un konur. Biraz daha karıştırılır.
  3- Hazırlanmış sebzeler, et suyu ve ayıklanıp yıkanmış pirinç konup iyice pişirilir.
  4- Tel süzgeçten kaşıkla bastırılarak geçirilir. Tuz atılır.
  5- Yumurta sarısı süt ile çarpılıp kaynayan çorbaya katılır; karıştırılıp hemen ateşten alınır.
   
  Not: Mevsime göre taze fasulye, bezelye, kabak gibi sebzeler de kullanılır.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder