MALZEMELER:
  -10 bardak et suyu
  -Yarım bardak pirinç
  -1,5 çorba kaşığı un
  -1 yumurta
  -2 bardak yoğurt
  -2 çorba kaşığı yağ
  -2 kahve kaşığı kuru nane
  -1 kahve kaşığı kırmızı biber
  -Tuz
  YAPILIŞI:
  1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Et suyunda iyice haşlanır.
  2- Yoğurt, un ve yumurta çarpılıp, et suyu ile sulandırılır.
  3- Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilir.
  4- Kuru nane serpilip, kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür.
  KISA BİLGİ:
  1- Pirinç, karbonhidrat değeri en yüksek bir hububattır.
  2- Tansiyonu yüksek olanlar ekmek yerine her öğün 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç yemelidir (yağsız ve tuzsuz olarak).
 
  3- Haşlanmış pirinç üreyi düşürür, ishallerde çabuk iyileşme sağlar.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder