MALZEMELER:
  -10 bardak et suyu
  -1,5 çorba kaşığı yağ
  -1,5 çorba kaşığı un
  -1- 2 soğan
  -3 patates
  -1 bardak süt
  -1 yumurta sarısı
  -Tuz
  YAPILIŞI:
  1- Rendelenmiş soğan yağ ile pembe kavrulur. Un katılır. Biraz daha çevrilir.
  2- Rendelenmiş patates et suyu konup iyice pişirilir.
  3- Tel süzgeçten geçirilir. Tuz atılır.
  4- Yumurta sarısı ve süt karışımı katılıp ateşten alınır.
  5- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.
  Not:
  1) İstenirse üzerine kuru nane serpilir.
  2) Bayat ekmekler küçük küçük doğranıp yağda kızartılıp çorba ile servis yapılabilir.
  KISA BİLGİ:
  Patateste C vitamini kabuğa en yakın yerdedir. Bu bakımdan ince soyulmalı, ucuz ve kabuk yüzeyinin fazla oluşu dolayısıyla küçük patates satın alınmalıdır.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder