MALZEMELER:
 
  -8 bardak et suyu
 
  -2 çorba kaşığı un
 
  -2 kaşık yağ
 
  -4- 5 adet olgun domates veya 2 kaşık konserve domates salçası
 
  -1 bardak süt
 
  -1 yumurta sarısı
 
  -Tuz
 
  YAPILIŞI:
  1- Yağ ile un hafif pembe kavrulur.
  2- Sulandırılmış konserve salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır.
  3- Karıştırılarak 1- 2 taşım kaynatılır. Pütür kalmışsa
süzgeçten geçirilir.
  4- Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek
saatinden 10 dakika evvel katılır. Tuz atılır. Ateş
kapatılır.
  Not: Et suyu yerine hazır paket et veya tavuk suyu da katılabilir.
  KISA BİLGİ:
  Sofrayı hazırlarken; kaç kişinin yemek yiyeceğini, yemek listesinde neler olduğunu düşününüz, sofra takımlarının temiz olmasına özen gösteriniz.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder