MALZEMELER:
  -10 bardak et suyu
  -2 kaşık yağ
  -2 soğan
  -2 patates
  -1 küçük kereviz
  -2 küçük pancar
  -1 küçük havuç
  -5- 6 yaprak lahana
  -2 kaşık konserve domates salçası
  -2 diş sarımsak
  -1 çay kaşığı limon tuzu
  -1 çay kaşığı şeker
  -Tuz
  YAPILIŞI:
  l-Sebzeler yıkanır, soyulur. Bir kaba rendelenir ve doğranır.
  2- Çorba tenceresinde rendelenmiş soğan yağ ile pembeleştirilir.
  Un katılır, biraz da un ile kavrulur.
  3- Hazırlanan sebzelerin hepsi konur. Biraz karıştırılır.
  Domates salçası ve et suyu konup pişirilir. Tuz limon tuzu, şeker atılıp 10 dakika sonra ateş kapatılır.
  KISA BİLGİ:
  Ekmek: su, salata çorbadan sonraki yemekle servis yapılır.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder