MALZEMELER:
  -10 bardak et suyu
  -1,5 bardak kırmızı mercimek
  -1 adet patates
  -2 baş soğan
  -1 çorba kaşığı un
  -2 çorba kaşığı yağ
  -1 yumurta sarısı
  -Tuz, kırmızı biber
  -1 bardak süt
  YAPILIŞI:
  1- Mercimek ayıklanır, yıkanır, patates soyulup rendelenir.
  2- Soğan çorba tenceresine rendelenir. Yağ ile pembeleştirilir. Un katılıp biraz daha kavrulur.
  3- Et suyu ve hazırlanan mercimek, rendelenmiş patates katılıp, iyice pişinceye kadar kaynatılır. Tel süz geçten kaşık yardımı ile geçirilir.
  4- Yumurta sarısı ile süt çatalla çarpılır; çorba sofraya alınmadan 10 dakika önce çorbaya ilave edilip karıştırılır. Tuz atılır, ateş kapatılır.
  5- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.
  Not: Çorbalara terbiye üç şekilde katılır.
  1) Yumurta sarısı-süt karışımı
  2) Yumurta sarısı-limon suyu karışımı
  3) Yumurta sarısı-limon suyu-un karışımı
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder