MALZEMELER:
  -3 su bardağı un
  -2/5 paket margarin (100 gr.) 
  -2- 3 çorba kaşığı Pudra şeker 
  -1 kahve fincanı süt
  -1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
  -2 yumurta (1 tanesi hamura 1 yumurta sarısı üzerine)
  -Limon kabuğu rendesi
  İÇİNİN MALZEMESİ
  -1 su bardağı ceviz veya fındık içi
  -Yarım su bardağı toz şeker, yarım kahve fincanı süt
  -1 kahve kaşığı yenibahar, 1 kahve kaşığı tarçın
  -3 çorba kaşığı dövülmüş krik krak veya bayat ekmek içi
  -2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
  YAPILIŞI:
  1- Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş bira mayası, pudra şekeri, yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. Üzeri örtülüp mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.)
  2- İÇİN HAZIRLANMASI: Sütün içine, çekilmiş ceviz, krik krak, tarçın, yenibahar, üzüm konup karıştırılır. En son olarak toz şeker ilave edilir (sulanmaması için).
  3- Mayalanan hamur 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür. El ile 9- 10 cm. çapında açılır. Hazırlanan iç konup sarılır ve ay şekli verilir.
  4- Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder