MALZEMELER:
  -2,5 su bardağı un
  -1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
  -2,5 çorba kaşığı Pudra şeker
  -2 yumurta (1 yumurta akı üzeri için ayrılacak)
  -2 kahve kaşığı anason
  -Limon kabuğu rendesi
  -1 kahve kaşığı kabartma tozu
  -Susam
  -1 tutam tuz
  YAPILIŞI:
  1- Anason ayıklanıp yıkanır. Bir fincan su ile kaynatılıp süzülür. (Suyu alınır.)
  2- Un elenir. Ortası açılıp, anasonlu su, yağ, pudra şeker bir bütün yumurta, bir yumurta, sarısı, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi, tuz konup yoğrulur.
  3- Küçük simitler yapılır. Bu yüzleri önce yumurta akına sonra susama batırılıp tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında pişirilir. 
  Not: Hamura, temizlenmiş tane anasondan 2- 3 tutam koyabilirsiniz.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder