Malzemeler:
½ kg  mezgit
1 adet  domates
3 adet yeşil  biber
3 yemek kaşığı  tereyağı
1 ½ su bardağı  su
½  demet maydanoz
3 adet marul  yaprağı
Tuz ve karabiber  
Yapılışı:Balıkçınızdan  temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz.  Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz. Domates ve biberleri  halkalar halinde kesiniz. Maydanozu ince kıyınız. Buğulama yapacağınız  kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz.  Üzerlerine parçalanmış ve tuzlanmış mezgitleri yerleştiriniz. Üzerine domates,  biber ve maydanozları, balıkların tamamını kapayacak tarzda koyunuz. Tereyağını  parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz. Kapağını kapayıp orta  ateşte 30 dakika pişiriniz.  
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder