Malzemeler:
200 gr Tel  Kadayıf
50 gr Tuzsuz  Dil Peyniri
4 Çorba Kasığı  Tereyağı
 Yapılışı:Tereyağından  1,5 çorba kasığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıfları  ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın.Künefeyi  pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak yarısınıyerleştirin.  Üzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden  kadayıf döşeyerek ilik fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar  pişirin. Bir yüzü kızaran  kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de  kızartın.İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk  şurubu sıcak künefenin üzerine dökün. Servis yapın. Afiyet  olsun…
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder