MALZEMELER: 
  -3 Ayva
  -3- 4 Elma
  -3- 4 Armut
  -1 kg. muşmula (döngel)
  -1 kg. taze üzüm (veya 2- 3 avuç kuru üzüm)
  -1- 5 bardak şeker
  -20- 25 bardak su
  YAPILIŞI:
  1- Meyveler yıkanır. Muşmula ve üzüm taneleri bütün, ayva, elma ve armut kabuklu olarak dilim dilim kesilir. Hepsi karıştırılır. 
  2- Musluklu bir küp veya bidona bir kat meyve, bir kat şeker olarak yerleştirilir.
  3- En üste tülbentle çıkılanmış küçük bir parça ekmek konur. 20- 25 bardak su doldurulur. Ağzı kapanır. Küp ara sıra sallanır. 15- 20 gün sonra içilebilir.
  Not:
  1) Tükenmezin olması, bulunduğu yerin ısısına göre değişir.
  2) Suyu azaldıkça üzerine su ve şeker konur.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder