MALZEMELER:
  -1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
  -1 bardak süt
  -1 tatlı kaşığı şeker
  -1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
  -2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine)
  -10 kahve fincanı un
  -Yarım kalıp beyaz peynir
  -Yarım demet dereotu
  -1 çay kaşığı çörekotu
  -1 tatlı kaşığı tuz
  YAPILIŞI:
  1- Ilık süte bira mayası ve şeker konup eritilir.
  2- Yağ, yumurta, tuz ve elenmiş un konup yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.)
  3- 25- 30 cm. çapında bir tepsi yağlanır. Hamurun yarısı el ile tepsiye yayılır. 
  4- Üzerine kıyılmış dereotu karıştırılmış peynir rendesi serpilir.
  5- Kalan hamur üzerine yerleştirilip el ile bastırılır. Yumurta sarısı sürülür. Çörek otu serpilip orta hararetli fırında pişirilir.
  6- Dilimlenerek tabağa alınır.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder