MALZEMELER:
  -1 kg. biftek (ince dövülmüş)
  -4 çorba kaşığı galeta unu
  -3 çorba kaşığı un
  -3 yumurta
  -1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (Kızartma için)
  -Tuz ve karabiber
 
  YAPILIŞI:
  1- Bifteklerin iki tarafı tuzlanıp biberlenir.
   
  2- Önce elenmiş una, sonra çarpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa bulanıp elle bastırılır.
  3- Kızgın yağda kızartılıp patates tava ve salata ile servis yapılır.
  Not: 1) Biftekler bir gece soğan suyunda bekletilirse daha lezzetli olur.
  2) Biftekler una bulanmadan rende kaşara batırılırsa    nefaseti artar.
  KISA BİLGİ:
  Hayvansal gıdalar zeka faaliyetlerini arttırır. Bilhassa proteinlerin zekaya etkisi 0-4 yaş arasıdır. Çünkü beyin ve sinir hücreleri bu ara gelişir.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder