MALZEMELER:
  -5 su bardağı un (yarım bardağı açma payı ayrılacaktır)
  -5 çorba kaşığı margarin (yumuşak)
 
  -2 çay kaşığı tuz
  -3 çorba kaşığı yoğurt
  -1 çorba kaşığı sirke
  -6- 7 çorba kaşığı zeytinyağ (3 kaşık hamura)
 
  -Yarım demet maydanoz ve dereotu
  -1 yumurta (sarısı üzerine, akı peynire konulacak)
  -Yarım küçük kalıp beyaz peynir.
  YAPILIŞI:
  1- Un elenir, ortasına yoğurt, sirke 3 kaşık zeytinyağ, tuz konup karıştırılır. Bir bardaktan
az su ile kulak memesi yumuşaklığında yoğrulup özleştirilir. 15- 16 parçaya bölünür ve yaş bez altında dinlendirilir.
  
  2- Yağ çok hafif ateşte yarım eritilir. Sonra karıştırarak krem gibi beyazlatılır.
  
  3- Her parça 10 cm. çapında açılır. Parçalar, hazırlanan yağ ile yağlanıp tek tek bohça gibi katlanır. (Kat araları da yağlanır.) Yaş bez altında 15- 20 dakika dinlendirilir. (İstenirse bu işlem bir kere daha tekrarlanır.)
  4- Parçalar tekrar incecik açılır. Üzerine zeytinyağ sürülür. Peynirli iç konup iki kenar peynirin üzerine kapatılır. Sonra 3 parmak genişliğinde gevşek olarak sarılıp tepsiye dizilir.
  5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder