MALZEMELER:
  -6 yumurta
  -1 su bardağı un
  -1 su bardağı ve + 2 çorba kaşığı irmik
  -4,5 su bardağı şeker
  -Limon kabuğu rendesi
  -2 çorba kaşığı limon suyu -1 çay kaşığı kabartma tozu
  YAPILIŞI:
  1- 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ile kaynatılıp sulu bir şurup yapılır. 1 kaşık limon suyu katılır.
  2- Yumurtalar ile yarım bardak şeker, limon kabuğu rendesi çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon suyu konup bir-iki kere daha çarpılır.
  3- Kabartma tozu katılmış, elenmiş un ve irmik karışımı ilave edilip karıştırılır.
  4- Yağlanmış kalıba veya tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir (25- 35 dakika).
  5- Daha büyük bir tepsiye alınıp üzerine sıcak şurup dökülür. Kapak kapatılıp hafif ateşte veya fırında çevirerek şurubu çektirilir. Böylece revani, 1,5 misli büyümüş olur.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder