MALZEMELER:
  -4,5 su bardağı un
  -3 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  -1,5 su bardağı pudra şeker
  -Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
  -2 tatlı kaşığı yaş bira mayası
  -2- 3 tatlı kaşığı mahlep
  -2- 2,5 kahve fincanı süt
  -1 çorba kaşığı fındık içi
  -Yarım kahve kaşığı tuz 
  YAPILIŞI:
  1- Un elenir. Ortasına ılık sütle ezilmiş bira mayası, yağ yumurta, pudra şeker, tuz, mahlep konur yumuşak bir hamur yoğrulur.
  2- Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.
  3- Hamur iki misli kabarınca dokuz parçaya ayrılır. Her parça, ortası şişkin kenarları ince çubuklar halinde yuvarlanır (20 cm).
  4- Üç tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır. Yağlanmış tepsiye konup biraz daha mayalandırılır.
  5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp kıyılmış fındık serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir.
  6- Yumuşak kalması için bir tencereye alınır, üzerine ünce bir peçete, sonra da kapağı örtülür.
  Not: Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 2- 3 damla pekmez koyarsanız daha güzel kızarır.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder