MALZEMELER:
  -3 su bardağı un
 
  -3 su bardağı şeker
  -1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
  -2 çorba kaşığı margarin (erimiş)
  -1 çorba kaşığı limon suyu
  -2 su bardağı kızartma için zeytinyağ veya ayçiçek yağı
  -1 tutam tuz
  YAPILIŞI:
  1- Yaş bira mayası, 1 tatlı kaşığı şeker, biraz su ile ezilir. Un, erimiş margarin, tuz konur. Yavaş yavaş su ilave edilerek ezilmiş yoğurttan daha koyu bir hamur yapılır.
  2- Üzerine örtülüp ılık bir yerde iyice kabarıncaya kadar mayalandırılır.
  3- Şeker 3 bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınıp limon suyu katılır. Koyu olmayan bir şurup yapılır.
  4- Yağ bir tencerede kızdırılır. Hazırlanan hamur sol avuç ile sıkılıp yağlanmış kaşıkla fındıktan biraz büyük alınıp yağa atılır.
  5- Lokmalar kızarınca delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır (Fazla yağı emmesi için).
  6- Bekletmeden soğuk şuruba atılıp 1- 2 kere karıştırılır.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder