MALZEMELER:
  -4 yumurta
  -1,5 su bardağı un
  -Yarım litre süt
  -3- 4 çorba kaşığı erimiş margarin (1 kaşık hamura 2- 3 kaşık tava yağlamaya)
  -Limon kabuğu rendesi
  -Yarım su bardağı marmelat veya bal
  -Yarım kahve kaşığı tuz
  YAPILIŞI:
  1- Yumurtalar, un, tuz, limon kabuğu rendesi, 1 çorba kaşığı erimiş margarin karıştırılır. Azar azar süt katarak iyice ezilir.
  2- Küçük bir tava yağlanır. Bu karışımdan bir küçük kepçe konup tava sağa sola sallanarak pişirilir.
  3- Pasta küreği ile veya tava hoplatarak krep ters çevrilir.
  4- Arasına marmelat veya bal sürülüp ikiye veya dörde katlanır. Üzerine pudra şeker elenip servis tabağına yerleştirilir.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder