MALZEMELER:
  -1 kg. dana işkembesi
  -2 kaşık un
  -2 çorba kaşığı yağ
  -3- 4 diş sarımsak
  -2 kahve fincanı sirke
  -Yarım kahve kaşığı kırmızı biber
  -Tuz
  YAPILIŞI:
  1- İşkembe yıkanır. Bir avuç tuzla tuzlanıp, iç içe geçirilip, birkaç saat bırakılır. Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır.
  2- 8- 10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır. Soğuyunca ince ince kıyılır.
  3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Kıyılmış işkembe ve haşlama suyu konup 2- 3 taşım kaynatılır.
  4- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür. Sarımsaklı sirke ile servis yapılır.
  Not: Haşlama suyunun yağlarını kullanmayınız.
  KISA BİLGİ:
  Sakatatlar çok besleyici ve ekonomiktir. Ancak dalak, vücutta atılması gereken maddelere dönüşecek al ve akyuvarlarla dolu olduğundan yemeğe elverişli değildir.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder