MALZEMELER:
  -4 çorba kaşığı sumak (dövülmemiş)
  -4 su bardağı su
  -1 çorba kaşığı un
  -250 gr. kıyma
  -Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
  -1 kuru soğan
  -1 çorba kaşığı biber salçası
  -2- 3 sivri biber
  -Tuz, karabiber
  -1 su bardağı ince bulgur
  -1 demet maydanoz
  -3- 4 taze soğan
  YAPILIŞI:
  1- 4 çorba kaşığı sumak, 4 bardak su ile iyice kaynatılır.
  2- Bir kaşık un, yarım bardak su ile ezilip kaynamakta olan sumaklı suya katılır. Ateşten alınıp durulmaya bırakılır.
  3- İnce doğranmış soğan, biber ve kıyma yağ ile kavrulur. Biber salçası, tuz, karabiber konur.
  4- Bu harca, durulmuş sumak suyu süzülerek ilave edilir. Kaynayınca l bardak ince bulgur katılıp orta ateşte pişirilir.
  5- Sulu olarak ateşten alınıp karıştırılır. Servis tabağına alınıp üzerine ince doğranmış taze soğan ve maydanoz serpilir.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder