MALZEMELER:
  -5 su bardağı un (yarım bardağı açma payı ayrılacaktır.) 
  -1 büyük paket margarin (250 gr.)
  
  -2 çay kaşığı tuz
  -3 çorba kaşığı yoğurt
  -1 çorba kaşığı sirke
  -3 çorba kaşığı zeytinyağ
  -1 bardaktan az su
  -1 yumurta sarısı (üzeri için)
  -1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  YAPILIŞI:
  1- Dilber böreği hamuru aynen yapılır.
  2- Son olarak 3 mm. inceliğinde açılıp hamurun yarısına rende kaşar serpilir. Hamurun diğer yarısı üzerine kapatılıp merdane ile yavaş yavaş bastırarak yarım cm. kalınlığında açılır.
  3- Hamur ruleti veya bıçakla 1- 5 parmak genişliğinde kesilip her şerit 8- 10 cm. boyunda parçalara bölünür.
 
  4- Tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Sıcak fırında pişirilir.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder