MALZEMELER:
  -1 su bardağı yoğurt
  -1 su bardağı su
  -Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
  -2 yumurta (1 yumurta hamura, 1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
  -Yarım su bardağı tahin
  -1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı
  -1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
  -1 kahve kaşığı yenibahar
  -2 kahve kaşığı şeker
  -3 kahve kaşığı tuz
  -Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur yoğrulacak.)
  YAPILIŞI:
  1- Bira mayası, yoğurtla ezilir. 1 bardak su, 2 kahve kaşığı şeker, 1 yumurta tuz konup karıştırılır.
  2- Aldığı kadar elenmiş un ile yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.)
  3- Hamur ikiye ayrılır. Bir tanesi unlanmış yere alınıp elle bastırarak inceltilir. Üzerine zeytinyağ tahin karışımı sürülüp bohça gibi katlanır. Üzeri örtülerek dinlendirilir.
  4- Hamur tekrar elle açılabildiği kadar açılıp bu sefer üzerine
ceviz, tahin, zeytinyağ, yenibahar karışımı sürülür, bir uçtan
başlayarak iki parmak genişliğinde sarılır.
  5- Sarılan bu hamurun sol ucu içe, sağ ucu ise dışa döndürülerek burulur.
  6- Sonra uçtan başlayarak kendi etrafında sarılır ve yuvarlak bir çörek yapılır. (Son uç, alta gizlenir.)
  7- Yağlanmış tepsiye alınıp yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
  Not: İstenirse üzerine yumurta sürüldükten sonra susam ve çörek otu serpilir.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder