MALZEMELER:
  -1 su bardağı süt
  -1 su bardağı su
  -1 tatlı kaşığı şeker
  -Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
  -1 tatlı kaşığı tuz
  -1- 2 yumurta (toprak sacı yağlamak için)
  -1 küçük paket tereyağ ve margarin (125 gr.)
  -Aldığı kadar un
  YAPILIŞ:
  1- Yaş maya, 1 tatlı kaşığı şeker 1 bardak süt ile ezilir.
Sonra 1 bardak su ilave edilir.
  2- Elenmiş un ve tuz konarak sulu bir hamur yapılır. (Hamurun üzeri örtülür. Ilık bir yerde mayalandırılır.)
  3- Toprak saç ısıtılır. Üzerine 1 yumurta kırılıp pişirilir. Yumurta akı ayrılır; sarısı saça sürülerek yağlanır.
  4- Mayalanan hamur 1 veya 2 fincanlık cezve ile alınıp toprak saçın ortasına dökülür. Cezvenin tersi ile 1012 cm çapında yayılır.
  5- Her iki taraf pişince saçtan alınıp yağlanır. Yumuşak kalması için üzeri örtülür.
  Not: Akıtmayı pişirirken, her sefer sacı daha önce pişirdiğiniz yumurta sarısı sürerek yağlayınız.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder